Kereszt Magazin – ahol mindent megtalál

Beköszöntött a besurranó tolvajok szezonja

besurranó stop

besurranó-rabló stop

jó idő megjelenésével évről évre tapasztalható, hogy megnő a besurranásos lopások száma. Az elmúlt időszakban jelentősen elszaporodtak az ilyen jellegű bűncselekmények. A besurranó tolvajok ellen azonban hatékony megelőző lépéseket tehetünk.

Az alábbi bűnmegelőzési tanácsok megfogadásával és azok betartásával elkerülhetjük, hogy besurranó tolvajok áldozataivá váljunk:

• bármilyen meleg is van odabenn, csak akkor szellőztessünk, ha a lakásban tartózkodunk!

• ha elmegyünk otthonról, az ajtókat és az ablakokat mindig alaposan zárjuk be ( még ha pár percre szándékozunk is kilépni)! A bukóra nyitva hagyott ablak ugyanúgy nem képez komoly akadályt, mint a redőny vagy a szúnyogháló!

• az ajtó kulcsait ilyenkor is tartsuk magunknál, hiszen a biztosnak hitt rejtekhelyeket a tolvajok gyorsan megtalálják, főleg, ha előzőleg ki is figyelik!

• ha otthon tartózkodunk, napközben is zárjuk be a bejárati ajtót, hiszen nem biztos, hogy észrevesszük a hívatlan látogatót! Miközben a szobában tévézünk, a tolvaj csendben magával viheti a bejárat közelében található értékeinket.

• az udvaron álló autóban se hagyjunk soha értéket!

• ismeretlen személyt csakis indokolt esetben engedjünk be a lakásunkba! Számunkra előadott történetét fogadjuk egészséges gyanakvással, ugyanis gyakran elterelő beszéde segíti elő, hogy közben a bűntárs szabadon garázdálkodjon a lakásban vagy az udvarban!

Elég tehát egy kis odafigyelés ahhoz, hogy megóvjuk magunkat az áldozattá válás bosszúságaitól. Könnyelműségünkkel ne segítsük hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz! Kérjük, fogadják meg tanácsainkat és hívják fel ismerőseik, barátaik, de főként idős, egyedül élő hozzátartozóik figyelmét a veszélyekre!
(Forrás: Veszprém MRFK)

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s