Kereszt Magazin – ahol mindent megtalál

jaj de jó a habos sütemény…

Madártej szelet II.

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Elkészítés nehézsége: *
  • Árkategória:**

Hozzávalók

https://i0.wp.com/mindmegette.hu/lapokkepek/receptgaleriak/2000/2310_8066_madartej_szelet_n.jpg

  • A tésztához:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 8 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 8 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama margarin
  • A tetejére:
  • habtejszín

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és ezzel is tovább keverjük. Amikor jó kemény, a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és előremelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojássárgát, a vaníliás pudingport és a lisztet kevés tejjel kikeverjük, majd a forró tejhez öntjük, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Amíg hűl, a porcukrot a margarinnal habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémmel összekeverjük. A tészta tetejére kenjük, majd keményre felvert tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés

Nem túl bonyolult és nagyon finom sütemény!

A receptet és a fotót Bercédesz küldte. Köszönjük!

Hozzászólások

  • benkovendeghaz
    A hévégén megsütöttem ezt a sütit de nem volt itthon tejszínhab Én ostyalapot tettem a tetejére így is nagyon finom lett .
  • Agárdy Irén
    Én nem szoktam ennyire megsütni a lapot, csak inkább egész halvány rózsaszínűre. Egyébként nagyon finom sütemény. Főleg a Hulala tejszínnel, mert abba nem kell cukor és habfixáló sem.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s