Kereszt Magazin – ahol mindent megtalál

tipp hölgyeknek szép szemek érdekében

Most megpróbáljuk közreadni az összes szemhéjtus-fortélyt, hogy te is bátran alkalmazd.

A tökéletes ív:

A szemek erőteljes hangsúlyozása nem új divat, már az ókorban is használtak szenet, hogy feketével emeljék ki a csillogó tekintetet. Talán a hatvanas években érte el csúcsát a tusdivat, amikor erősen keretezték a szemeket. Ma már nem az általános divat számít, inkább az, hogy mi áll jól az adott embernek. És a legtöbb nő esetében szép az erős szemfestés. A tus nagyon határozott vonalat jelent, a belső és a külső szemzugban vékony, a szivárványhártya felett pedig vastagabb. A szép kihúzás íves, egyenletesen nő a vastagsága, majd egyenletesen csökken. Ismét divatba jöttek a cicaszemek, így a vonalat lehet egy picit továbbhúzni a szemsarkánál. A szemhéjtus felvitele rengeteg hibázási lehetőséget rejt magában. Először is gyakorlottnak kell lenni, elsőre szinte biztosan nem fog menni. A vonal nem lesz folyamatos, a teteje pedig cikkcakkos lesz. Lehet, hogy nem sikerül pont a pillák tövébe húzni, hanem kis fehér vonal marad a szemhéjon. A száradásnál is lehetnek problémák: a pislogással elkenődhet. Ha mindezek nem szegik a kedvedet, akkor vágj bele.

Tusfajták:

A legismertebb az ecsetes, mártogatós változat, pedig ezzel a legnehezebb dolgozni, hiszen a festék mennyiségét is szabályozni kell, és az ecsetet kezelni sem egyszerű. Talán a legkönnyebb a filces kiszereléssel dolgozni, bár a túl hegyes véggel óvatosan kell bánni!
A szilárd vagy por alapú tushoz külön ecset szükségeltetik. A festéket vízzel kell összedolgozni, hogy folyékony állagot kapj.

Hogyan csináld?

Először is válassz ki egy nyugis estét, amikor van időd gyakorolni, hogy tökéletesíthesd a technikádat. Sminkeléskor is akkor használd, ha van rá időd, mert precizitást követel. Több módon is kontúrozhatod a szemed, nincs üdvös megoldás, próbáld ki, melyik a legjobb neked. Alapozd le a szemhéjadat, majd vidd fel rá az alapszínnek szánt púdert. Ha más színnel is akarod hangsúlyozni a szemed, akkor vidd fel, a tus az utolsó lépés legyen a spirál előtt. Egy kefe segítségével távolítsd el a pillákról a púdert, majd húzz ceruzával egy alapot a tusnak. Ezt egyébként el is hagyhatod, de, ha még gyakorlatlan vagy, jól jöhet a vonalvezető. Ha ezzel megvagy, akkor jöhet maga a tus. Hajtsd hátra a fejed, hogy lefelé nézhess, ebben a pozícióban kevesebbet pislogsz majd, de a szemed nyitva van. Természetesen, ha megy félszemmel is a művelet, akkor egyenesen is ülhetsz. A kezedet támaszd meg, mert nehéz úgy dolgozni, hogy nem stabil, így cikkcakkos lehet a tusvonal. A legjobb, ha belülről kifelé haladsz, és több vonalból húzod meg a végsőt, egy mozdulattal ugyanis nehéz íves, egyenletes eredményt elérni. Fontos, hogy egészen a pillák tövébe kerüljön a festék, és ne maradjon hézag. Az ív elején, mely a szempillák vonalában kezdődjön, csak az ecset vagy toll végét használd, a vastagabb részeknél oda is nyomhatod az applikátort. Van, aki előbb az ívet rajzolja meg, majd kitölti, és haladhatsz fordított irányban is. Ha végeztél, ne nagyon pislogj, ne kenődjön el a festék. Erre a rétegre már ne vigyél fel semmit, mert a tus könnyen lepattogzik. Figyelj, hogy a szem külső sarkában ne legyen túl vastag az ív, és ne is húzd sokkal tovább a szemsarkadnál, mert nem éppen elegáns.

(forrás:Femina.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s