Kereszt Magazin – ahol mindent megtalál

Kókuszos-mákos keksz

Hozzávalók:mákos kókuszos keksz

  • 12 dkg dió vagy enyhén cukrozott mák
  • 8,5 dkg kókuszreszelék
  • 17,5 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 14 dkg Rama margarin
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 1 tojás

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A mákot a kókuszreszelékkel keverjük össze, tegyük félre. Keverjük sima és kemény tésztává a maradék alapanyagokat. A kókuszos mákból tegyünk félre 4 evőkanállal, a többit dolgozzuk bele alaposan a tésztába. Púpozott evőkanállal rakjunk a masszából 14-16 halmot a margarinnal kikent sütőlemezre, kézzel össze is lapíthatjuk őket. Szórjuk rájuk a félretett kókuszos-mákos keveréket, és süssük kb. 10-15 percig, amíg aranyszínűre pirulnak, és a széleik megszilárdulnak. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a kekszeket kihűlni.

mákos kókuszos keksz megsült

mákos kókuszos keksz megsült

Megjegyzés:

A keksz légmentesen záródó dobozban 1 hétig friss marad!!!

  • Mivel Mákos sütit kerestem, de nem találtam megfelelőt, ezért diósat választottam, és helyettesítettem az eredetileg diót: mákkal.
  • Ahhoz hogy 16 kupac legyen a tepsin, az evőkanalat ne nagyon púpozzuk meg.
    a meghintéshez a tetejére dupla adagnak is sok volt a 4 evőkanálnyi, kisit meghintve rásimítva, jobban formálható, így nem kézzel kell lapítani.
  • Mivel a méréshez nem szeretek mérleget használni, ezért a mákot liszt mércével, a kókuszt zabpehely beosztás alapján mérőhengerrel mértem ki.

    mákos kókuszos keksz kész

    készen van, jó étvágyat!

 

 

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s