Kereszt Magazin – ahol mindent megtalál

Négy alakkal tűnt el Bence a játszótérről

2012-11-03 05:05:00
Újra kihallgatják a rendőrök P. Erikát, mert a felvétel nem igazolja állítását
Nyoma veszett. Bence hétfőn tűnt el, azóta senki nem tud róla semmit

Kaposvár – Szakadó esőben csaknem százan indultak Szita Bence (11) keresésére péntek reggel. Búvárok fésülték át a kaposvári Deseda-tavat, lovasok, speciális mentők tették tűvé a partot és a többhektáros szántóföldeket, hiába.

Mint megírtuk, a szőke kisfiúnak hétfő este egy kaposvári üzletház előtti játszótérről veszett nyoma. A kiskamasz nevelőapja munkahelyéről, Mernyéről a háromnegyed négykor induló busszal sietett Kaposvárra, ahol a férfi barátnőjével, P. Erikával (47) beszélt meg találkozót.

– A lányomat reggel újra elvitték a rendőrök kihallgatni – nyitott ajtót kisírt szemekkel Erika édesanyja, Ica néni (73). – Erika sajátjaként szerette Bencust, mindig a kedvében akart járni, így volt ez hétfőn is. A kisfiú kérte a lányomat, hogy menjenek be a Kapos Plázába, aztán elkocsiztak a tóhoz, mert Bencus szerette volna felmérni a telepet, hol horgászik jövő nyáron. Mielőtt hazajöttek volna, a kisfiú megkérte Erikát, hadd ugorjon be a hipermarketbe.

Az asszony azonban nem szállt ki autójából, megvárta, amíg a kiskamasz berohan a boltba, majd amikor visszafelé jövet négy sötét alak kíséretében tűnt fel, a nő szerint csak ennyit mondott: – Erika, várj, ne aggódj, mindjárt jövök, majd eltűnt a játszótér irányába. Erika állítja: mire bezárta a kocsit, és utolérte volna Bencét, mindannyiukat elnyelte a föld.

Információink szerint azonban a hipermarket falain lévő térfigyelő kamerák egyáltalán nem rögzítettek képet a kisfiúról, pedig a 360 fokban ellenőrző egységnek látnia kellett volna, ha ott van a fiú, a rendőrök ezért vitték újra kihallgatásra a nőt. És ezért indultak közel százan Bence keresésére a tóhoz.

Keresés. A nagybácsi szervezés- ében közel százan érkeztek a Deseda-tóhoz, hogy csatárláncban kövessék a fiú nyomát – KÉPEK >>>

Kapcsolódó cikkek

Nevelőapja szerint ráijesztettek az eltűnt Bencére

Nevelőapja szerint ráijesztettek az eltűnt BencéreA gyerekről már két éve lemondott anyja és apja, előbbi volt élettársa neveli

– Minden lehetséges pontot átkutatunk, ahol csak járhatott – magyarázta bőrig ázva Szita János (39), Bence nagybátyja, aki minden követ megmozgat, hogy unokaöccse nyomára bukkanjanak. – Soha nem szökött el, jól érezte magát a nevelőapjáékkal… Félek a legrosszabba belegondolni.

Mindeközben nyomozók lepték el Bence nevelőapjának, Gyöngyi Sándornak (47) házát.

– A kisfiam levelezéseit többször is átvizsgálták a rendőrök, de semmilyen jel nem utalt arra, hogy világgá akart volna menni, vagy esetleg rossz társaságba keveredett – sóhajtotta megtörten Sándor, aki három éve ismerte meg Erikát, azóta jártak együtt. – Nem tudom, mire gondoljak. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/negy-alakkal-tunt-el-bence-a-jatszoterrol-2117551

A fél ország keresi a kisfiút PDF Nyomtatás E-mail
2012. október 30. kedd, 21:24
Játszótérről tűnt el a kisfiú! A tud róla, hívja a rendőrségetA Kaposvári Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a képen látható Szita Bence 11 éves felsőmocsoládi kisfiút, aki 2012.10.29-én este Kaposvár egyik játszótérről eltűnt.Bence kb. 140-145cm magas, vékony testalkatú, szőke rövid hajú, világoskék szemű, kerek arcú, szemüveget nem visel, arcán egyéb ismertetőjel nincs. Eltűnéskor kék farmert, fekete színű sportcipőt viselt, amiben zöld a fűző. Emellett szürke színű kabát és fekete színű sapka volt rajta, ami arany dollár jellel volt díszítve. Bal fülében fülbevaló, nyakában ezüst nyaklánc  van kereszt medállal.

Aki a gyermek jelenlegi tartózkodási helyéről vagy az eltűnés körülményeiről bármilyen információval rendelkezik, hívja a Kaposvári Rendőrkapitányság Ügyeletét a 06-82/502-700 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 “TELEFONTANÚ” zöld számán,vagy a 107 esetleg a 112 központi telefonszámok valamelyikén.

Köszönet a polgárőröknek PDF Nyomtatás E-mail
2012. november 04. vasárnap, 22:23
A Kaposvári Törvényszék elrendelte a tizenegy éves felsőmocsoládi kisfiú megölésével gyanúsított P. Erika, B. József és K. József előzetes letartóztatását.  Sajtótájékoztatón köszönte meg a polgárőrök segítő munkáját a Somogy megyei rendőrfőkapitány.Mint ismeretes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság három személyt gyanúsít a tizenegy éves Szita Bence megölésével. A terheltekkel szemben a büntetőeljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja.

Az kisfiú felkutatásában sok száz önkéntes vett részt, köztük nagyon sok polgárőrrel, ami sajnos tragikus véget ért.

A kisgyermek holtteste és az elkövetők letartóztatása után dr. Piros Attila a Somogy megyei rendőrfőkapitány sajtótájékoztatót tartott, ahol külön megköszönte a polgárőrök munkáját, akik a keresésben hatékonyan vették ki részüket.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s