Kereszt Magazin – ahol mindent megtalál

Biztonságtechnikai trükkök, és tanácsok mindennapjainkba: személy és vagyonvédelem

  Tisztelt Olvasók, szeretnék Önökkel megismertetni mai veszélyes világunkban pár trükköt, és tanácsot, hogy miként óvhatjuk meg vagyontárgyainkat, személyes dolgainkat, és a legfontosabb: Önmagunkat veszélyhelyzetekben!

  Talán kezdjük a legalapvetőbb tanáccsal: Önmagunk védelmével.

Ha valahová indulunk, és az út hosszú, vagy éppen sötét, és kivilágítatlan vagy gyéren megvilágított, tehetünk saját biztonságunk védelmében pár dolgot. Az első: Mindig közöljük hozzátartozónkkal, hogy hová megyünk, és körülbelül mennyi ideig tartózkodunk! Ha odaértünk, akkor is hívjuk fel Családunkat, vagy ismerősünket, hogy tudjanak rólunk! Ha visszaindulunk, akkor is, és ha szükséges adjunk meg mikor, és mivel utazunk vissza! Ha esetleg olyan szituációba kerülnénk, hogy már késő este van, és nem érezzük magunkat biztonságban, ne várjunk a tömegközlekedésre, hanem, ha nincs személygépkocsink, mindig hívjunk taxit!

Egyedül ne nagyon közlekedjünk, lehetőség szerint legalább egy hozzátartozó, vagy barát legyen mellettünk. Azonban ha mégsem tudjuk megelőzni a bajt, nos akkor itt van egy nagyon olcsó, és jó eszköz, az úgynevezett személyi akusztikus riasztó! Ezeket az eszközöket már majdnem minden nagyáruházban lehet kapni, lényegük, hogy nagyon kellemetlen, magas, és nagyon hangos, több mint 0,5 Km-re is elhallatszó vészjelzést adnak le. Pár ezer forintért már beszerezhetőek, és nagyon jó szolgálatot tehetnek, ha esetlegesen támadás érne bennünket! Több fajtájuk létezik, de mindegyik szerkentyű lényege, hogy a támadót meglepje, és felhívjuk a figyelmet, hogy bajban vagyunk! De ha esetlegesen nem áldoznánk 1-2 ezer Ft-ot ilyen szerkezetre, van olcsóbb megoldás is, erre később térek ki.

  Otthonunk, és vagyontárgyaink védelme is nagyon fontos, és a betörők sem ülnek a babérjaikon, ezért nem árt az elővigyázatosság! Erre a célra ma már kaphatóak úgynevezett álkamerák, ajtóra, ablakra, nyílászárókra ragasztható riasztók, csak utána kell nézni, és viszonylag alacsony költséggel megnehezíthetjük a bűnöző dolgát! Lehetőleg minél jobban, okosan telepítsük, és ha pénzünk, anyagi helyzetünk megengedi, akkor figyeljük igazi kamerákkal is a házat! Telepítésük nem igényel szakértelmet, az élesben működő kamerás rendszer telepítését mindig bízzuk szakemberre!

  Most bemutatnék 2 eszközt, az egyik egy öntapadós, elemekkel kapható akusztikus riasztó, ami szenzoros, és 300-400Ft ért bárhol kapható, de személyi riasztónak is megfelel!

Door Entry Security Alarm

door alarmajtó riasztó

Működése nagyon egyszerű, és a dobozon is fel van tüntetve. Gyakorlatilag azonnal bevethető 2 részből álló akusztikus riasztó. Az első része egy egyszerű mágnes, míg a „lelke”, maga a riasztó. Az „ON-OFF”- vagyis a be, illetve kikapcsolással lehet élesíteni a rendszert. Ha bekapcsoljuk, és a mágnes nincs a közelében akkor éles visító hangot ad. Vagyis, nyitásra, zárásra, és ablaknyílászárók védelmére is kiválóan alkalmas! MOST térnék vissza az akusztikus személyi riasztóra, mert ez a filléres eszköz erre is alkalmas! Csak a zsebünkben kell hordanunk, és bekapcsolnunk, a készülék már teszi is a dolgát…

A második eszköz az úgynevezett álkamera, ami megtévesztésig hasonlít az eredetire, és nagyon sokféle típusban kapható. Ára töredéke az igazinak, és jó szolgálatot tehet otthonunk védelmében.

camerakamera

 Az álkamera egy beépített mozgásérzékelőt, és egy pirosan villogó ledet, vagyis fényt kibocsájtó diódát tartalmaz, ami mozgás esetén bekapcsol. A dobozon praktikus tanácsok találhatók a telepítésre, csak egy fúró, és két darab csavar kell a rögzítéséhez.

 Ha még realisztikusabban akarjuk tálalni a dolgot, akkor az álkamerához húzhatunk vezetékpárt is, hogy még reálisabbnak tűnjön a dolog! Az álkamerák ára 2-3ezer Ft között mozog, de mint említettem csak kiegészítő, és elrettentő eszközök, ha igazi védelmet akarunk, érdemesebb valódi kamerarendszert telepíteni.

Fotók: a Szerző

Radzeer78

2012-11-15

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: buy software online uk » Dragon Dictate 3

  2. Visszajelzés: software solutions and applications » Cartes de voeux & invitations

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s