Kereszt Magazin – ahol mindent megtalál

Az orszag tortaja 2014. Ön is megsütheti az ország tortáját!

Magyarország Tortája 2014 – recept

Ön is megsütheti az ország tortáját!

Ma kóstolhatják először az ország tortáit, és nyilvánosak a receptek is, amelyeket itt most megnézhet, és akár meg is süthet magának.

Itt mindketten együtt, még a szerkesztőségi teszten, amit itt olvashat.
Forrás: Táfelspicc

CSOKIS KALAND 
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
16 szeletes

Felhívjuk az otthon sütők figyelmét arra, hogy ez egy cukrászüzemi körülményekre készült recept. A hozzávalók és a technológia eltérése miatt otthon nem garantált pontosan ugyanolyan eredmény, de az elkészült sütemény a recept minőségi összetevőinek köszönhetően biztosan finom lesz!

Az egyes alapanyagoknál javasolt konkrét termékeket a dietetikai értékek pontosítása érdekében tüntettük fel. Más termékek használata esetén módosulhat az kalória és szénhidrát érték.

Egy kis csokis kaland
Forrás: Táfelspicc

Piskóta:
150 g tojás (60 g sárgája, 90 g fehérje)
75 g xilit
90 g darált dió
50g mandulaliszt (Nature Cookta – a mandulából hideg préseléssel nyert liszt)
25 g de Zaan kakaópor (10-12 %)
4 g szódabikarbóna
csipet só
70 g olvasztott vaj
75 g víz

Elkészítése:
Tojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha kemény habbá verődött a tojás rész, beleöntjük a vajat és óvatosan belekeverjük a száraz anyagot.
420 g masszát 16-os tortakarikába beleöntöm, 120 g masszát 8 szeletes tortakarikába 160C-on 10-15 percig sütjük.

Meggy öntet:
200 g mirelit meggy
8 g eritritol
10 g alma pektin

Mirelit meggyet felforraljuk és az eritrittel összekevert pektinnel besűrítjük. (Lehetőleg előző nap főzzük össze.)

Marcipán réteg:
70 g diabetikus marcipán

Csokis tejszíntöltelék:
90 g víz
150 g eritritol
60 g de Zaan kakaó (20-22 %)
20 g diabetikus csokoládé
csipet só
400 g állati tejszínhab (33%)
130 g főzött zselatin*

*Főzött zselatin:
1 liter víz
160 g zselatin
A vízet az eritritollal felforraljuk, beleszórjuk a kakaót, csipet sót és a csokoládét, majd szobahőmérsékletre hűlés után a felolvasztott zselatinnal összekeverjük, és belekeverjük a tejszínhabot.

Krokant (roppanós rész)
7 g diabetikus étcsokoládé
14 g pörkölt mandula

A pörkölt mandula pálcikákat összekeverjük a felolvasztott csokoládéval és szilikon papírra szétszórjuk.

Díszítés:
2 g kakaó szóráshoz (nem olvadós)
10 g pörkölt mandula pálcika

Összeállítás
A 16 szeletes átmérőjű piskótát kipapírozott tortakarikába helyezzük, a roppanós csokoládés mandulát rászórjuk és a csokoládés tejszín rész egyharmad részét ráhelyezzük. A 8 szeletes piskótalap nagyságú marcipánkorongot ráragasztjuk (vékony csokis tejszínrész) a 8 szeletes piskótalapra. A marcipánlappal lefelé rátesszük a csokis tejszín tetejére középre igazítva. A meggy tölteléket simacsöves nyomózsákból a 8 szeletes méretű piskóta lap köré húzzuk, úgy, hogy a papírhoz NE érjen hozzá. A meggy és a papír közé szintén simacsöves nyomózsákkal kinyomjunk egy tejszínes csokoládé krémet gyűrűként, majd a maradékot a tetejére rátesszük, kártyával egyenesre húzzuk és evőkanállal feltüskézzük.
Hűtőbe téve minimum 6 óra után nem olvadós kakaóval megszórjuk és a pörkölt mandula pálcikákkal díszítjük.

Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

Lapozzon az Ország Cukros tortájáért!

Egy kis somlói revolúció
Forrás: Táfelspicc

Forrás: Magyar Cukrásziparosok Országos Testülete

Forrás: Magyar Cukrásziparosok Országos Testülete

 

http://m.origo.hu/tafelspicc/recept/20140820-orszag-tortaja-2014-recept.html

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s