Kereszt Magazin – ahol mindent megtalál

Pokémon Go: Csak óvatosan! összetört az autója, mert vezetés közben gyűjtötte a szörnyeket az új virtuális valóság játékban

Fának hajtott egy férfi a New York-i Auburnben, mert elterelte a figyelmét a Pokémon Go. Komolyabb sérülést nem szenvedett, ám az autó teljesen összetört.
A 28 éves sofőr bevallotta, hogy vezetés közben is nyomkodta a játékot, ez pedig elterelte a figyelmét. Lesiklott az útról majd egy fának ütközött – áll az auburni rendőrség jegyzőkönyvében.

összetört az autó Pokemon Go játék miatt

összetört az autó Pokemon Go játék miatt

Az autó összetört a balesetben, a rendőrség szerint a sofőr rendkívül szerencsés volt, amiért nem szenvedett komoly sérüléseket. Hozzátették, ez kitűnő példája annak, hogy milyen súlyos következményekkel járhat az, ha valaki annyira belemerül egy játékba, hogy nem figyel a környezetére.

A baleset épp pár órával az után történt, hogy a nemzeti biztonsági tanács arra kérte az autósokat, hogy mellőzzék a játékot, míg volán mögött ülnek.

Kész csoda, hogy komolyabb sérülés nélkül megúszta a sofőr
Forrás: Police of Auburn
Az auburni rendőrség is közzétett pár tanácsot a baleset után, többek között, hogy a játékosok ne használják az appot motoron és biciklin sem, ne merészkedjenek be mások területére csak azért, hogy elkapjanak egy zsebszörnyet. Ha pedig elhagyatottabb helyre indulnának vadászni, azt csapatban tegyék.

Életveszélyes lehet, ha nem figyelünk
A közelmúltban történt esetek is azt mutatják, hogy érdemes megfogadni ezeket az alapvető tanácsokat. Nemrég olyan bűnözőket tartóztattak le Missouriban, akik a játék segítségével csalták lépre áldozataikat.
Az államban 11 ilyen esetet jelentettek már be korábban.

Bizarrabb helyzetbe került az a Wyomingban vadászó, Shayla Wiggins nevű játékos, aki egy vízi pokémont hajkurászva holttestre bukkant a helyi folyó partján. A 19 éves lány a kezdeti sokk után sem mondott le a játékról, másnap ismét vadászni indult.
forrás: http://www.origo.hu/techbazis/

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s